Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αντιφασιστική Μέρα Δράσης στη Νέα Σμύρνη



Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εισόδημα και τις κατακτήσεις του. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται, οι σταθερές σχέσεις εργασίας εξαφανίζονται ενώ ό,τι είχε απομείνει από το «κράτος πρόνοιας» κατεδαφίζεται.

Ταυτόχρονα με αυτά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την άνοδο του φασισμού που εκφράστηκε κυρίως μέσω της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα εξακολουθούν, μόλις έξι μήνες μετά τη δολοφονία, να βεβηλώνουν το μνημείο του στο Κερατσίνι, να επιτίθενται σε μετανάστες και να οργανώνουν παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, κατεβάζοντας μάλιστα σε μια σειρά από δήμους (σε τρεις μάλιστα των νοτίων – Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Γλυφάδα) υποψηφίους δημάρχους. Το ότι ηγετικά τους στελέχη βρίσκονται στη φυλακή δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τη φασιστική απειλή. Το κράτος και η οικονομική ολιγαρχία τους θέλουν, τους χρειάζονται και τους χρησιμοποιούν ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, επιβεβαιώνουν ότι ο ναζισμός είναι πιστός υπηρέτης των οικονομικά ισχυρών.

Παράλληλα και σε σύνδεση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, οι αγώνες μας χτυπιούνται με κάθε ευκαιρία. Η κρατική καταστολή έχει αυξηθεί, πορείες απαγορεύονται και οποιαδήποτε εστία αντίστασης επιχειρείται να τσακιστεί εν τη γενέση της. Τα τελευταία σχέδια κυβέρνησης και Τρόικα μάλιστα συμπεριλαμβάνουν τον περιορισμό ακόμα και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Από τις Σκουριές μέχρι τις απεργίες, από τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων μέχρι την «εκκαθάριση» αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, το κράτος ακολουθεί μια πολιτική «άμεσης αντιμετώπισης» απέναντι σε όσους αντιστέκονται και παλεύουν για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας.

Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι μόνο εμείς, το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, μπορούμε να τσακίσουμε μια και καλή το φασισμό, όποια μορφή κι αν πάρει! Μόνο εμείς μπορούμε να σπάσουμε την καταστολή και το κλίμα  φόβου που καλλιεργεί η κυβέρνηση!

Την Κυριακή 6 Απρίλη θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση σε όλα αυτά. Να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι μετανάστες και γενικά όλος ο λαός μπορεί να αντισταθεί, μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές κυβέρνησης και Τρόικα που όχι μόνο ισοπεδώνουν το βιοτικό μας επίπεδο αλλά και είναι αυτές που γεννούν το φασισμό.

Στο χώρο θα υπάρχουν τραπεζάκια με τοπικές συλογικότητες καθώς και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ με προϊόντα από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο

Εκδήλωση-συζήτηση στις 17.30
Πως απαντάμε στην άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα;
Ομιλητές:
Απόστολος Φωτιάδης (δημοσιογράφος – ομάδα infowar)
Ελένη Λεοντοπούλου (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ στις 20.30 με τους:
Υπεραστικοί
Vector Space
Ouzo the band
Πληγωμένες Σκιές -578-


Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή
Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης
Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
"Ανήσυχοι Γονείς" Π. Φαλήρου-Νέας Σμύρνης
Αντιφασίστες Οπαδοί του Πανιωνίου